Kasten voor Kauwen

2 artikel(en)

per pagina

 • Kauwnestkast nr. 29*

  De in hun bestand sterk bedreigde kauwen zijn koloniebroeders, daarom moeten meerdere nestkasten van het type nr. 29 in een gebied of aan een gebouw worden aangebracht, bijv. woongebouw, gevels, kerken, silo's, industriële gebouwen, enz. De voorwand met het invlieggat kan voor schoonmaken en controle worden weggenomen. De daarbij gebruikte schroefbevestigingen zijn zodanig vormgegeven dat deze effectief weerstand bieden aan de 'behoefte tot spelen' van de kauwen.

  Materiaal Weerbestendig SCHWEGLER houtbeton.

  Ophangplek Woongebouw, gevels, kerken, silo's, industriële gebouwen, enz.

  Ophanghoogte Ten minste 6 – 8 m.

  Vlieggatopening rd 8 cm.
  Afstand tussen de nestkasten onderling van ca. 1 tot 2 m is aan te raden.

  Buitenafmetingen H 36 x B 33 x D 30 cm.

  Broedruimte H 34 x B 30 x D 30 cm. 

  Gewicht ca. 13,5 kg.

  * Op dit product zit momenteel een langere levertijd. Vraag naar de mogelijkheden.

  Meer info
 • Kauwnestkast 2CM

  Vooral bij renovaties van oude gebouwen en structuurveranderingen moeten geschikte kauwverblijven worden aangeboden. De kauw is als middelgrote roofvogel zeer sociaal en vormt bij geschikte omstandigheden broedkolonies. Op basis van de al meer dan 25 jaar zeer succesvolle kauwnestkast nr. 29 werd hier een modernere versie speciaal voor het gebruik aan gebouwen ontwikkeld. De nestkasten 2TF en 2CM worden standaard met een bevestigingskruis van edelstaal aan de gebouwmuur bevestigd. Hiervoor wordt het bevestigingskruis met 4 schroeven (en evt. pluggen) aan de muur geschroefd en wordt de nestkast aan de bevestigingshaken gehangen en met een extra borgschroef vastgezet. Als alternatief kunnen zowel 2TF als 2CM zonder bevestigingskruis in nissen, op vooruitstekende delen of platte daken worden gezet. De voorwand van de kauwkast 2CM kan na het losdraaien van de vleugelschroeven aan de zijkant helemaal worden weggenomen. Door de van het invlieggat afgekeerde, zijdelingse positie van de schroeven is openen door de kauw niet mogelijk.

  Leveringsomvang Nestkast, bevestigingskruis, schroefmateriaal, universele pluggen (schroefmateriaal moet op de montageplek afhankelijk van ondergrond worden gecontroleerd), borgschroef, montagehandleiding.

  Materiaal Weerbestendig SCHWEGLER-houtbeton, bevestigingskruis edelstaal.

  Ophanging Min. ophanghoogte van 6 – 8 m aan buitenwanden van gebouwen, muren, schoorstenen, industriële complexen. Als montagevlak is een breedte van ten minste 30 cm nodig.

  Afstand van de nestkasten onderling: 1 – 2 m.

  Buitenafmetingen B 50 x H 37 x D 42 cm.

  Binnenafmetingen B 30 x H 35 x D 31 cm (excl. versmalling).

  Kleur lichtgrijs.

  Gewicht Ca. 21 kg.

  * Op dit product zit momenteel een langere levertijd. Vraag naar de mogelijkheden.

  Meer info

2 artikel(en)

per pagina