Gierzwaluw observatiekasten

4 artikel(en)

per pagina

 • Nestkom voor gierzwaluw

  De nestkom beperkt het heen en weer rollen van de eieren tot een minimum en voorkomt zo dat het broedsel eruit valt. Deze wordt graag en met succes in vele natuurlijke en kunstmatige nestplekken toegepast en wordt expliciet aangeraden door experts. Wordt ook vaak gebruikt bij wetenschappelijke ringprojecten. Deze kan in voor gierzwaluwen toegankelijke dakluiken en dakruimtes, holle ruimtes onder daksparren, kerktorens, schietgaten e.d. ook als nestbasis worden geplaatst in een donker gedeelte dat niet te dicht bij het vlieggat ligt.

  Voor gebruik in de volgende gierzwaluwnesthulpmiddelen: 1MF, nr. 14, nr. 15, nr. 16/16S, e.v.m. Past niet in de kasten van het type nr. 17.

  Materiaal SCHWEGLER houtbeton.

  Buitenafmetingen H 3,5 x B 13,5 x D 20 cm.

  Broedkom binnen-rd 9,5 cm.

  Gewicht ca. 0,5 kg.

  Meer info
 • Gierzwaluw-observatiekast nr. 14

  De gierzwaluw-observatiekast nr. 14 is geschikt voor aanbrengen in koude ruimtes in nabijheid van het dak, bijv. zolders, historische gebouwen, industriële complexen, pakhuizen, liftschachten, enz.

  Aanbrenging Dit nesthulpmiddel wordt binnenin het gebouw met de meegeleverde bevestigingsstrip en pluggen aan een buitenmuur bevestigd. Door een in het gebouw aanwezige of nog te maken doorvoer (bijv. kernboorgat rd 100 mm) wordt een doorgang van de binnenkant van het gebouw naar buiten voor de gierzwaluwen gemaakt. Daarin wordt de meegeleverde, speciaal gestructureerde loopbuis geschoven en ook een evt. aanwezige isolatie overbrugd. De loopbuis heeft een maximale lengte van ca. 35 cm. Deze kan individueel naar de benodigde lengte worden ingekort. Bij nog dikkere muren neemt de bezettingswaarschijnlijkheid door gierzwaluwen vaak af. Het invlieggat aan de buitengevel wordt voorzien van een 6 mm dikke, meegeleverde invlieggatkap van plantaardig vezelbeton met geïntegreerde invliegsleuf (invliegopening: 30 x 70 mm). Deze kan indien gewenst worden overgeverfd of bepleisterd.

  Leveringsomvang Compleet met basiskast, nestkom, loopbuis, invlieggatkap, bevestigingsstrip en schroeven.

  Gewicht ca. 15,7 kg.

  Afmetingen H 24 x B 43 x D 22 cm excl. loopbuis en kap.

  Meer info
 • Gierzwaluw-observatiekast nr. 15 compl. met basiskast en nestkom

  De gierzwaluw-observatiekast nr. 15 wordt net als een neststeen direct in een gevel ingelaten of ingemetseld. Ofwel sluit deze vlak met de buitengevel af ofwel hij wordt dieper, naar binnen, geschoven, zodat deze vervolgens aan de buitenkant kan worden bepleisterd.

  Binnenafmetingen broedruimte H 17 x B 36 x D 16 cm.

  Buitenafmetingen H 24 x B 43 x D 22 cm. Deze kast is voorzien van een uitneembare nestkom.

  Buitenafmetingen nestkom H 3,5 x B 13,5 x D 20,0 cm.

  Broedkom binnen-rd 9,5 cm.

  Observatie- en schoonmaakmogelijkheid Complete klep, incl. de geïntegreerde uitvalbescherming, kan worden weggenomen, zodat het gehele binnengedeelte compleet kan worden ingezien.

  Gewicht ca. 13,6 kg.

  Meer info
 • Wigvormige gierzwaluwkast (drempelkast)

  De drempelkast werd gemaakt voor inbouw in dakdrempels, maar heeft zich in de loop der jaren ook bewezen op vele andere montageplekken. Deze past exact in de ventilatieopeningen van de voormalige prefab-betonplaatflats (Plattenbauten) zoals deze in Oost-Duitsland nog zeer veel voorkomen. Andere mogelijkheden zijn aanbrengen binnenin gebouwen (drempel, dak) met behulp van de meegeleverde hoekijzers. De gierzwaluw kan door reeds aanwezige ventilatieopeningen of dienovereenkomstige gebouwopeningen in de kast komen. Ook montage aan de buitenkant van gebouwen (op platte daken onder dakoverstekken, op de attiek) is mogelijk, wanneer direct onder het invlieggat de 'afgrond' is (geen naar achteren verplaatste montage). Vrij bevestiging aan de buitenmuur is ook mogelijk (evt. kan de reinigingsklep niet meer worden geopend, maar dat vormt bij bezetting door gierzwaluwen vaak geen probleem).

  Materiaal SCHWEGLER houtbeton, galvanisch verzinkte bevestigingshoeken.

  Levering Incl. schroeven en pluggen.

  Kleuraanpassing De kast wordt geleverd in natuurgrijs en kan indien nodig naar wens worden voorzien van een laag ademende muurverf. Binnenkant gebouw Buitenkant gebouw Binnenkant gebouw Buitenkant gebouw Vormgeving invlieggat VV Vormgeving invlieggat

  Buitenafmetingen B 68 x H 20 x D 30 cm.

  Broedruimte 2 aparte broedkamers. 

  Gewicht ca. 14 kg (incl. bevestigingshoeken).

  Meer info

4 artikel(en)

per pagina