Mussenkoloniekast 1SP

Verspreiding van: Huismus (Passer domesticus): Deze vogelsoort is een cultuurvolger en kan gewoonlijk op onze breedtegraden overal worden aangetroffen, hetzij in landelijke gebieden of in grote steden.


Ringmus (Passer montanus): De verspreiding is net zo divers. Hetzij in woongebieden, in agrarisch gebruikte omgeving van woongebieden en boerderijen evenals in veldbosjes, heggen tot en met open loofbossen in waterrijke gebieden.


Beide vogelsoorten leven tot aan de broedtijd en in de periode van opvoeden van jongen uitsluitend van insecten (met name artropoden = geleedpotigen). Ze spelen zodoende een vaak volledig onderkende, zeer belangrijke rol in de natuurhuishouding bij de klassieke ongediertebestrijding. 


Beide soorten zijn door een extreme achteruitgang van het bestand momenteel zeer zeldzaam geworden. Deze drastische achteruitgang van het bestand in heel Europa werd geconstateerd in langetermijnstudies. Dit werd veroorzaakt door de uitruiming en monotonisering van landelijke structuren, steriliteit van onze tuinen en groenvoorzieningen, gebruik van chemische middelen in de landbouw en in de tuin. Vooral de uitgebreide gebouwsaneringen, en zo het afsluiten van broedmogelijkheden, maken deze soorten het overleven moeilijk.


» Mussenkoloniekast 1SP


Bewoners Huis- en ringmus, sporadisch ook zwarte roodstaart en grauwe vliegenvanger of andere holenbroedende vogelsoorten zoals mezen enz. in afzonderlijke gevallen.


Materiaal Ademend SCHWEGLER houtbeton.


Aanbrenging Allerlei soorten huizen in woongebieden, industriële en agrarische gebouwen, schuren e.v.m. 


Aanbrengingshoogte Vanaf 2 m en hoger.


Binnenafmetingen broedruimte van de drie broedkamers Elk H 16 x B 10,5 x D ca. 15 cm.


Buitenafmetingen H 24,5 x B 43 x D 20 cm.


Gewicht ca. 15 kg.


 

Artikelnummer: 2590

€ 77,86

USP Waveka VEILIG betalen met IDEAL

USP Waveka Goede service

USP Waveka Retourneren in 14 dagen

USP Waveka Garantie van 10 jaar*

USP Waveka Zakelijk kopen? klik hier!