Valkenkasten

3 artikel(en)

per pagina

 • Torenvalknestkast nr. 28*

  De torenvalk is een uitgesproken grondjager, d.w.z. als roofvogel maakt hij zijn voedsel op de grond buit. Bij landbouwers en boswachters is deze vogel zeer geliefd, omdat hij bij voorkeur op veldmuizen jaagt, die samen met andere muizensoorten ongeveer 80 tot zelfs 90% van zijn voedsel vormen. Torenvalken zijn zeer gebiedstrouw. Dit sinds tientallen jaren beproefde nesthulpmiddel kan aan de meegeleverde ophangbeugel zeer eenvoudig en flexibel op bijna elke ondergrond worden aangebracht (bijv. met schroefhaken, kabelbandjes, zadelklemmen enz.).

  Materiaal De nestkast bestaat uit het weerbestendige en beproefde SCHWEGLER houtbeton.

  Strooisel Om vestiging te versnellen, is het aan te raden in de nestkast een mengsel van grove zaag-, schaafspanen en gewassen zand vochtig aan te brengen.

  Ophanghoogte 6 tot 8 m.

  Ophangplek Aan losse bomen, bosranden, veldschuurtjes, elektriciteitspalen, silo's, windmolens enz. In het stedelijke gebied zijn de volgende plekken aan te raden: grotere gebouwen zoals aan hogere muren, schoorstenen, industriële gebouwen, kerken enz. In omgevingen zonder bomen kan de nestkast voor het jagen op muizen worden aangebracht op hoge palen. Minimumhoogte hierbij is 2,5 tot 3 m.

  Vlieggatopening Zuidoosten of tegen wind beschutte richting. Of onder daksparren, in schietgaten van historische gebouwen, spleten enz.

  Buitenafmetingen B 33 x H 36 x D 45 cm.

  Binnenafmetingen broedruimte H 34 x B 30 x D 30 cm.

  Vlieggatopening 17 x 24 cm.

  Gewicht ca. 13 kg.

  * Op dit product zit momenteel een langere levertijd. Vraag naar de mogelijkheden.

  Meer info
 • Torenvalknestkast 2TF*

  De torenvalk is een soort die zich gemakkelijk aanpast. Als cultuurvolger heeft hij zich met succes in de menselijke leefruimte gevestigd. Op basis van onze al meer dan 25 jaar zeer succesvolle torenvalknestkast nr. 28 werd hier een moderne versie speciaal voor het gebruik aan gebouwen ontwikkeld. Daarbij werd naast de ornithologische eisen van de dieren ook gelet op een vakkundig correct aanbrengen aan het gebouw. Door de gebogen vormgeving en lichtgrijze kleur vormt het nesthulpmiddel geen optisch vreemd voorwerp aan het gebouw, maar wordt harmonieus in het bouwwerk geïntegreerd. De torenvalknestkast 2TF kan door het grote invlieggat indien nodig of bij gelegenheid comfortabel schoongemaakt en gecontroleerd worden. Om een vestiging van torenvalken te versnellen, is het aan te raden in de nestkast een mengsel van grove zaag-, schaafspanen en gewassen zand vochtig aan te brengen.

   

  Leveringsomvang Nestkast, zitstok, bevestigingskruis, schroefmateriaal, universele pluggen (schroefmateriaal moet op de montageplek afhankelijk van ondergrond worden gecontroleerd), borgschroef, montagehandleiding.

  Materiaal Weerbestendig SCHWEGLER-houtbeton, bevestigingskruis edelstaal.

  Ophanging Ophanghoogte van ca. 6 – 8 m aan buitenwanden van gebouwen, muren, schoorstenen, industriële complexen. Als montagevlak is een breedte van ten minste 30 cm nodig.

  Afstand van nestkast onderling ten minste 400 m (afhankelijk van voeraanbod).

  Buitenafmetingen B 47 x H 37 x D 46 cm (incl. zitstok).

  Binnenafmetingen B 30 x H 35 x D 31 cm (excl. versmalling).

  Kleur lichtgrijs.

  Gewicht Ca. 17 kg.

  * Op dit product zit momenteel een langere levertijd. Vraag naar de mogelijkheden.

  Meer info
 • Kerkuilbroedkast nr. 23

  Kerkuilen zijn extreme cultuurvolgers die altijd in directe nabijheid van mensen leven en broeden. Niet alleen de torenvalk, maar ook de kerkuilen zijn belangrijke natuurlijke vijanden van veldmuizen, woelratten en ratten. De kerkuilkast is uitsluitend ontworpen voor aanbrengen binnenin gebouwen, waardoor een zeer goede acceptatie plaatsvindt.

  Materiaal Van watervaste, formaldehydevrij verlijmde spaanplaten.

  Strooisel Snellere vestiging door verspreiding van schorsmulch en grove schaafspanen als grondlaag.

  Ophangplek Omdat de broedkast niet direct buiten mag worden aangebracht, moet deze aan de binnenkant van gebouwen met pluggen worden bevestigd. Aan de achterkant heeft de kast een grote controle- en reinigingsklep. Alleen voor de vlieggatopening moet naar buiten toe een 'toegangsopening in de gevel' worden vrijgehouden. Geschikt voor bevestiging aan allerlei soorten gebouwen zoals schuren, industriële gebouwen, kerktorens enz.

  Bewoners Kerkuil, torenvalk.

  Ophanghoogte Ten minste 6 tot 8 m.

  Buitenafmetingen H 50 x B 100 x D 50 cm.

  Vlieggatopening 14 x 19 cm.

  Gewicht ca. 26 kg.

  Meer info

3 artikel(en)

per pagina