Vogel

Vogel

Artikelen 1 tot 10 van 32 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 • Halfholenkast 2HW Beveiligd

  Als kasten voor halfholen- en nisbroeders hebben wij verschillende modellen in ons natuurbeschermingsprogramma. Ze zijn bij uitstek geschikt voor soorten die een open balkonachtig invlieggat prefereren, zoals bijv. zwarte roodstaart of roodborstje. Door de grote toegang tot de broedruimte zijn legsel en jongen van deze soorten echter ook vaak bedreigd door roofdieren. Dit kan worden tegengegaan door de roofdierbestendige halfholenkast 2HW en kan een onbeschermde montage aan bomen eigenlijk pas praktisch worden aangeraden.

  Bewoners Zwarte roodstaart, witte kwikstaart, grauwe vliegenvanger. Incidenteel roodborstje en winterkoninkje.

  Buitenafmetingen H 20 x B 20 x D 30 cm.

  Broedruimte 15 x 21 cm. Ekster- en gaaienbestendig met broedruimte-inzetstuk. Door een speciale, naar voren getrokken voorbouw kan dit type vrij aan bomen, maar ook aan huisgevels worden opgehangen. De halfholenkast heeft bovendien een broedruimte-inzetstuk dat voor controle- en schoonmaakdoeleinden eruit kan worden genomen. Zelfs op donkere hangplekken valt door de invliegopening voldoende licht naar binnen en wordt de kast zeer graag als broedkast geaccepteerd. Bovendien kan dit type worden gebruikt voor de waterspreeuw of de grote gele kwikstaart. Hiervoor moet echter het broedruimte-inzetstuk aan de binnenkant worden weggenomen.

  Materiaal nestkast van SCHWEGLER houtbeton.

  Leveringsomvang nestkast, broedruimte-inzetstuk, verzinkte ophangbeugel en aluminium spijker.

  Gewicht ca. 5,1 kg.

  Meer info
 • Winterkoninkjesbol 1ZA

  Wie kent hem niet, het winterkoninkje …
  Een kleine, bescheiden makker die vooral bekend staat door zijn zeer luide gezang, een regelrecht 'schetterend gezang'. Dit laat hij open en bloot horen.
  Maar het broeden vindt op een verborgen plek, in de (half)schaduw, in heggen of bijv. achter een bedekking van klimop plaats. Het winterkoninkje- mannetje bouwt gewoonlijk meerdere nesten. Dan beslist het vrouwtje, het 'winterkoninginnetje', welke nestgelegenheid haar het beste lijkt, om vijf tot acht zeer kleine eitjes te leggen. Vanwege deze broedbiologie is het beslist aan te raden meerdere '1ZA' op te hang

  Verspreiding Het winterkoninkje is nagenoeg over de hele wereld verspreid en inheems. Dit geldt voor Europa en voor bijv. Noord-Amerika, Azië of Noord-Afrika. Het is een zogenoemde standvogel die ook bij ons de winter doorbrengt. Deelbestanden kunnen trekgedrag vertonen.

  Voedsel Het menu van het winterkoninkje bestaat uitsluitend uit dierlijke kost. Spinnen, hooiwagens, motten, vliegen, insecten evenals hun eieren en larven zijn z'n lievelingskostje. Door zijn spitse snavel komt de vogel gericht in kieren en voegen. Daardoor is het winterkoninkje een grote hulp bij de biologische 'bestrijding van ongedierte'.

  Het bijzondere nesthulpmiddel Het bolvormige SCHWEGLER nesthulpmiddel '1ZA' biedt een uitstekende mogelijkheid voor het grootbrengen van zijn jongen. Helaas worden voor hen in onze opgeruimde tuinen de natuurlijke broedmogelijkheden steeds schaarser. Door uitvoerige series proeven is aangetoond dat het winterkoninkje de voorkeur geeft aan een gesloten, rond nesthulpmiddel. Dit bekleedt hij dan met mos, veren, haren enz. Door de stabiele nestbol '1ZA' van beproefd SCHWEGLER h is het broedende winterkoninkjespaar ook zeer goed beschermd tegen nestrovers en vijanden. Dit verblijf wordt niet alleen gebruik voor het grootbrengen van de jongen, maar ook in de winter als slaapplek.

  Materiaal van broedhulpmiddel Weerbestendig, duurzaam en ademend SCHWEGLER houtbeton.

  Ophanging De ophanging geschiedt met het geïntegreerde koord van verzinkt staaldraad. De ophanglus kan bijv. zonder problemen worden aangebracht aan een takstomp.

  Aanbrenging Winterkoninkjes broeden zeer graag in de buurt van de grond, in de 'groene wildernis', in het kreupelhout. Het zijn niet zo'n goede vliegers en ze bewegen zich in het kreupelhout het liefst huppend. Schaduwplekken, direct in heggen, in kreupelhout, in dicht struikgewas, in bosjes of ook op het balkon, zijn zeer geliefd.

  Aanbrengingshoogte Direct in kreupelhout, schaduw. Nesthulpmiddel kan net zo goed in een houtwal of in rijshout worden aangebracht. Bij volledig vrij ophangen wordt dit nesthulpmiddel net zo graag door andere holenbroeders geaccepteerd. Dit zouden o.a. pimpel- en zwarte mezen kunnen zijn.

  Schoonmaken/controle Wij adviseren af te zien van controles in de periode van april tot juni, om de broed niet onnodig te verstoren. Het schoonmaken van het uit twee schalen bestaande nesthulpmiddel dient daarom bij voorkeur in de herfst- of wintermaanden te gebeuren. Voor eenvoudig schoonmaken kan het koord worden verwijderd en de bovenste schaal gemakkelijk van de onderste schaal van de bol worden getild. Na het schoonmaken voegt u de beide helften weer samen en zet deze vast met het koord.

  Totale afmetingen boldiameter ca. 18,5 cm.

  Vlieggatopening 30 x 27 mm.

  Lengte van ophanging ca. 20 cm.

  Gewicht ca. 2,0 kg.
  Apart verpakt in aantrekkelijke doos.

  Verkrijgbare kleurvarianten De kleur 'Efeu' past zich met zijn groen gestippelde buitenkant harmonieus aan het omringende kreupelhout aan en biedt zodoende een bijna onzichtbare nestgelegenheid.
  Het natuurrode model 'Herbstlicht' is bovendien in de wintermaanden een optische verrijking in uw tuin. Nadat de bladeren van de struiken vallen, wordt dit waardevolle nesthulpmiddel dan zichtbaar en dient als blikvanger in het koude, grijze jaargetijde.

  Meer info
 • Mezenhuisje 1MR

  Het perfect gevormde nestverblijf voor montage aan huis, terras of balkon!
  Zangvogels op het terras of balkon te laten vestigen is heel gemakkelijk mogelijk. Deze volledig nieuw vormgegeven, optisch mooie nestkast zal uw huisgevel beslist met leven vullen. Benut deze kans!

  De vormgeving van de binnenruimte is afgestemd op een natuurhol, wat een zeer positieve uitwerking heeft op het bezettingsucces. De bijzonderheden, zoals bijv. het hoogwaardige ontwerp, het extreem duurzame SCHWEGLER natuurmateriaal houtbeton en de constructieve omzetting van vele soortspecifieke eisen, brengen een populair en permanent verblijf aan het huis tot stand. De vogelfamilie vindt daarin optimale mogelijkheden voor het grootbrengen van hun nakomelingen en voor u vele mooie observaties!

  Zet het SCHWEGLER mezenhuisje vast met één enkele haak (bij de levering inbegrepen) aan een buitenmuur naar keuze!

  Bewoners van het mezenhuisje zijn: kool-, pimpel-, glanskop-, zwarte- en kuifmees, gekraagde roodstaart, boomklever, bonte vliegenvanger, draaihals, ring- en huismus, eventueel zelfs vleermuizen.

  Vlieggat: 32 mm

  Ophanging Aan huis of in tuin is ophanging op ooghoogte voldoende. Zo kunt u het hele jaarverloop gemakkelijk en goed observeren. Montage aan de bovenste verdiepingen of balkons is echter net zo goed mogelijk en ook aan te raden, want ook hier wordt het verblijf zeer graag geaccepteerd. Alleen de bereikbaarheid voor het schoonmaken bepaalt voor u het kader. Denk eraan dat wij voor ophanging aan bomen speciale nestkasten met boomophangingen aanbieden.

  Schoonmaken en controle Voor het schoonmaken van het mezenhuisje neemt u eenvoudig de voorwand weg. Nadat de onderste sluitschroef 180° is gedraaid, wordt de voorwand naar beneden toe weggetrokken. Zo kunt u optimaal in de gehele broedruimte en het binnenste dakbereik kijken.

  Krab of veeg na het broeden eenvoudig het oude nestmateriaal weg, en klaar. Met de 1MR kan elke natuur- en dierenliefhebber een nuttige bijdrage leveren aan een ongerepte vogelwereld, ook zonder een eigen tuin.

  Buitenafmetingen ca. H 27 x B 19 x D 23 cm.

  Gewicht ca. 5,2 kg.

  Meer info
 • Koolmezenkast 2M - 32 mm

  Ophanging vrijhangend voor het afweren van katten en marters

  Deze nestkast heeft net als de nestkast 1B een broedruimte-binnendiameter van 12 cm. Het verschil is de vrijzwevende ophanging en het kegelvormige dak. Deze kenmerken dienen voor het afweren van katten en marters. Deze is zeer geliefd in tuinen bij huizen en vooral in fruitboomgaarden. Voornamelijk daar waar bomen niet zo heel hoog zijn en dikke takken hebben.

  Gunstig is, net als bij al onze SCHWEGLER kasten, dat de voorwanden naar believen onderling tussen 1B en 2M kunnen worden verwisseld. Afhankelijk van frequentie van de afzonderlijke vogelsoorten en de gebruikelijke vlieggatopeningen. 

  Dit nestkasttype wordt compleet met de desbetreffende ophanging en met
  aluminium spijkers bij de ophanging FT geleverd.

  Deze nestkast is verkrijgbaar in drie ophangwijzen. Kies met het desbetreffende bestelnummer zelf welke ophangwijze u bij het type 2M wenst.

  FG - Gesloten ophanging (standaard) De ophanging FG wordt met het oog om een tak gesloten opgehangen.

  FO - Met open beugel De ophanging FO wordt met open beugel over een tak gehangen. Voor schoonmaken en controleren kan de kast met onze gaffelstok, bestelnr. 2510, zonder problemen worden weggehaald

  FT - Met afstandhouder Deze ophangwijze, met de boomafstandhouder en de FG-lus, wordt aangeduid als ophanging FT. Deze dient als ophanging aan de boomstam en als versterkte bescherming tegen katten, marters en relmuizen.

  Vlieggatopening 32 mm

  Bewoners Gekraagde roodstaart; wordt echter ook geaccepteerd door de andere soorten die bij rd 32 mm in nestkasten broeden. Omdat de broedruimte echter lichter is, wordt deze versterkt geprefereerd door de gekraagde roodstaart.

  Buitenafmetigen H 35 x B 16 x D 17 cm.

  Broedruimte rd 12 cm.

  Gewicht ca. 3,7 kg.

  Meer info
 • Mezen kast 3SV - Ovaal 32x45 mm

  De roofdierbestandige 'spreeuwenkast' met de evenzo naar l 14 cm vergrote broedruimte. Door het als voorbouw uitgevoerde invlieggat is bij dit model een zeer goede katten- en marterbescherming gewaarborgd. Toch is het zicht op de broedruimte niet belemmerd, wat bij de controle en het schoonmaken van groot voordeel is. De nestkast 3SV heeft zich ook met kleinere diameters van het invlieggat goed bewezen voor andere soorten. De kast wordt bijv. door de draaihals zeer graag geaccepteerd door de grote broedruimte en de bodemvorm

  Bewoners Kool-, pimpel-, glanskop-, zwarte-, en kuifmees, gekraagde roodstaart, boomklever, withals- en bonte vliegenvanger, draaihals, ring- en huismus, vleermuizen.

  Vlieggatopeningen ovaal 32x45 mm

  Buitenafmetingen H 28 x B 19 x D 23 cm.

  Broedruimte rd 14 cm.

  Gewicht ca. 4,8 kg.

  Meer info
 • Mezen kast 3SV - 34mm

  De roofdierbestandige 'spreeuwenkast' met de evenzo naar l 14 cm vergrote broedruimte. Door het als voorbouw uitgevoerde invlieggat is bij dit model een zeer goede katten- en marterbescherming gewaarborgd. Toch is het zicht op de broedruimte niet belemmerd, wat bij de controle en het schoonmaken van groot voordeel is. De nestkast 3SV heeft zich ook met kleinere diameters van het invlieggat goed bewezen voor andere soorten. De kast wordt bijv. door de draaihals zeer graag geaccepteerd door de grote broedruimte en de bodemvorm

  Bewoners Kool-, pimpel-, glanskop-, zwarte-, en kuifmees, gekraagde roodstaart, boomklever, withals- en bonte vliegenvanger, draaihals, ring- en huismus, vleermuizen.

  Vlieggatopeningen rd 45 mm,

  Buitenafmetingen H 28 x B 19 x D 23 cm.

  Broedruimte rd 14 cm.

  Gewicht ca. 4,8 kg.

  Meer info
 • Spreeuwen kast 3SV - 45mm

  De roofdierbestandige 'spreeuwenkast' met de evenzo naar l 14 cm vergrote broedruimte. Door het als voorbouw uitgevoerde invlieggat is bij dit model een zeer goede katten- en marterbescherming gewaarborgd. Toch is het zicht op de broedruimte niet belemmerd, wat bij de controle en het schoonmaken van groot voordeel is. De nestkast 3SV heeft zich ook met kleinere diameters van het invlieggat goed bewezen voor andere soorten. De kast wordt bijv. door de draaihals zeer graag geaccepteerd door de grote broedruimte en de bodemvorm

  Vlieggatopeningen rd 45 mm,

  Buitenafmetingen H 28 x B 19 x D 23 cm.

  Broedruimte rd 14 cm.

  Gewicht ca. 4,8 kg.

  Meer info
 • Groe mezenkast 2M - ovaal

  Ophanging vrijhangend voor het afweren van katten en marters

  Deze nestkast heeft net als de nestkast 1B een broedruimte-binnendiameter van 12 cm. Het verschil is de vrijzwevende ophanging en het kegelvormige dak. Deze kenmerken dienen voor het afweren van katten en marters. Deze is zeer geliefd in tuinen bij huizen en vooral in fruitboomgaarden. Voornamelijk daar waar bomen niet zo heel hoog zijn en dikke takken hebben.

  Gunstig is, net als bij al onze SCHWEGLER kasten, dat de voorwanden naar believen onderling tussen 1B en 2M kunnen worden verwisseld. Afhankelijk van frequentie van de afzonderlijke vogelsoorten en de gebruikelijke vlieggatopeningen. 

  Dit nestkasttype wordt compleet met de desbetreffende ophanging en met
  aluminium spijkers bij de ophanging FT geleverd.

  Deze nestkast is verkrijgbaar in drie ophangwijzen. Kies met het desbetreffende bestelnummer zelf welke ophangwijze u bij het type 2M wenst.

  FG - Gesloten ophanging (standaard) De ophanging FG wordt met het oog om een tak gesloten opgehangen.

  FO - Met open beugel De ophanging FO wordt met open beugel over een tak gehangen. Voor schoonmaken en controleren kan de kast met onze gaffelstok, bestelnr. 2510, zonder problemen worden weggehaald

  FT - Met afstandhouder Deze ophangwijze, met de boomafstandhouder en de FG-lus, wordt aangeduid als ophanging FT. Deze dient als ophanging aan de boomstam en als versterkte bescherming tegen katten, marters en relmuizen.

  Vlieggatopening Ovaal 29x45 mm

  Bewoners Gekraagde roodstaart; wordt echter ook geaccepteerd door de andere soorten die bij rd 32 mm in nestkasten broeden. Omdat de broedruimte echter lichter is, wordt deze versterkt geprefereerd door de gekraagde roodstaart.

  Buitenafmetigen H 35 x B 16 x D 17 cm.

  Broedruimte rd 12 cm.

  Gewicht ca. 3,7 kg.

  Meer info
 • Kleine mezenkast 2M - 26 mm

  Ophanging vrijhangend voor het afweren van katten en marters

  Deze nestkast heeft net als de nestkast 1B een broedruimte-binnendiameter van 12 cm. Het verschil is de vrijzwevende ophanging en het kegelvormige dak. Deze kenmerken dienen voor het afweren van katten en marters. Deze is zeer geliefd in tuinen bij huizen en vooral in fruitboomgaarden. Voornamelijk daar waar bomen niet zo heel hoog zijn en dikke takken hebben.

  Gunstig is, net als bij al onze SCHWEGLER kasten, dat de voorwanden naar believen onderling tussen 1B en 2M kunnen worden verwisseld. Afhankelijk van frequentie van de afzonderlijke vogelsoorten en de gebruikelijke vlieggatopeningen. 

  Dit nestkasttype wordt compleet met de desbetreffende ophanging en met
  aluminium spijkers bij de ophanging FT geleverd.

  Deze nestkast is verkrijgbaar in drie ophangwijzen. Kies met het desbetreffende bestelnummer zelf welke ophangwijze u bij het type 2M wenst.

  FG - Gesloten ophanging (standaard) De ophanging FG wordt met het oog om een tak gesloten opgehangen.

  FO - Met open beugel De ophanging FO wordt met open beugel over een tak gehangen. Voor schoonmaken en controleren kan de kast met onze gaffelstok, bestelnr. 2510, zonder problemen worden weggehaald

  FT - Met afstandhouder Deze ophangwijze, met de boomafstandhouder en de FG-lus, wordt aangeduid als ophanging FT. Deze dient als ophanging aan de boomstam en als versterkte bescherming tegen katten, marters en relmuizen.

  Vlieggatopening 26 mm

  Bewoners Pimpel-, glanskop-, zwarte- en kuifmezen, eventueel winterkoninkje. Alle andere soorten worden door deze krappere uitvoering van de vlieggatopening uitgesloten van bezetting van de nestkast.

  Buitenafmetigen H 35 x B 16 x D 17 cm.

  Broedruimte rd 12 cm.

  Gewicht ca. 3,7 kg.

  Meer info
 • Grote mezenkast 1B - Ovaal

  Deze nestkast heeft een broedruimte-binnendiameter van 12 cm en wordt gewoonlijk met de meegeleverde aluminium spijker op bomen aangebracht. De nestkast kan ook met de ophangbeugel over een tak worden gehangen . Zie hiervoor eveneens ophangvoorbeelden.

  De voorwanden zijn bij de nestkast gemakkelijk verwisselbaar en ook los te verkrijgen, evenals bij de artikelen 1B en 2M onderling uitwisselbaar. Om een onderlinge concurrentie van de vogels te vermijden, werden vlieggatopeningen van verschillende afmetingen gemaakt.

  De nestkasten worden altijd compleet met ophanging en speciale aluminium spijker geleverd.

  Vlieggatopening Ovaal 29x55 mm

  Bewoners Gekraagde roodstaart; wordt echter ook geaccepteerd door de andere soorten die bij rd 32 mm in nestkasten broeden. Omdat de broedruimte echter lichter is, wordt deze versterkt geprefereerd door de gekraagde roodstaart.

  Buitenafmetigen H 26 x B 17 x D 18 cm.

  Broedruimte rd 12 cm.

  Gewicht ca. 3,6 kg.

  Meer info

Artikelen 1 tot 10 van 32 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4