Vleermuiskasten om in te bouwen

10 artikel(en)

per pagina

 • Vleermuiskoker (koppelbaar) 2FR

  De vleermuiskoker 2FR is een gewijzigde uitvoering van het bovengenoemde type 1FR. Hiermee kunnen door zijdelings aaneenrijgen van meerdere elementen grote verblijven van willekeurige grootte worden gecreëerd. Door voorbereide toegangsmogelijkheden aan de zijkanten van de elementen worden de afzonderlijke elementen van de 2FR met elkaar verbonden.
  Met drie verschillende soorten spleten per element en het geïntegreerde gangsysteem krijgen gebouwbewonende soorten een uitstekende leefruimte. Als bijzonderheid is een optionele doorgang aan de achterkant van het element voorzien. Deze dient er bij verbouwings-, renovatie- of isolatiewerkzaamheden voor om reeds aanwezige verblijven toegankelijk te houden, omdat de dieren vanuit het gevelrij-element kunnen doorkruipen naar aanwezige holle ruimtes.
  Tevens vormt dit een bouwtechnisch onberispelijke en optisch onopvallende oplossing. Wij adviseren ten minste 3 elementen per verblijf met elkaar te verbinden.

  Materiaal Ademend SCHWEGLER houtbeton
  met geïntegreerde spleetverdeler binnenin.

  Vlieggatopening B 15 x H 9 cm x D 2 cm.

  Buitenafmetingen H 47,5 x B 20 x D 12,5 cm.

  Gewicht ca. 9,8 kg.

  Meer info
 • Vleermuiskoker 1FR

  De koker is ontworpen als vleermuis-zomerverblijf voor inmetselen in buitenmuren van gebouwen. Door de geringe diepte van 12,5 cm is deze ook zeer goed geschikt voor inbouw in de isolatie. Bij het buisprincipe werd rekening gehouden met de karakteristieke gedragsbehoeften van gebouwbewonende vleermuissoorten. Een duurzame houten wand aan de binnenkant zorgt ervoor dat de dieren zich aan de houtkant of aan de tegenoverliggende wand (van ademend houtbeton) kunnen vastklampen. Deze gevelbuis is onderhoudsvrij, omdat de uitwerpselen via de speciale keutelgoot langzaam naar beneden kunnen vallen.

  Aanbrenging Inbouw in gevels (inmetselen of bepleisteren), in beton (zoals o.a. in brugconstructies) evenals achteraf bij renovatiewerkzaamheden onder houten betimmeringen, enz. Bij montage op muren moeten op de montageplek hoekijzers worden gebruikt.

  Materiaal Ademend SCHWEGLER houtbeton.

  Kleuraanpassing 1FR wordt geleverd in 'natuurgrijs'. Verven met gangbare, ademende muurverf is op elk moment mogelijk.

  Overige Als vleermuizen binnenin het gebouw moeten kunnen komen, dan adviseren wij het model 2FR.

  Vlieggatopening B 15 x H 9 x D 2 cm.

  Buitenafmetingen H 47,5 x B 20 x D 12,5 cm.

  Gewicht ca. 9,8 kg.

  Meer info
 • Vleermuis-winterverblijf 1WI

  Vleermuis-winterverblijven voor aanbrengen op en inbouwen in gevels.

  SCHWEGLER winterverblijven 1WQ en WI zijn door hun speciale isolatie zowel in de winter als in de zomer geschikt als leefomgeving voor gebouwbewonende vleermuissoorten. De verblijven zijn door het gepatenteerde dubbelwandsysteem geschikt voor de winter. Dit systeem wordt sinds jaren met zeer veel succes toegepast in onze vleermuis-overwinteringskast 1FW tegen de vorst. In combinatie met het gebruikte isolatiemateriaal is een uitstekend isolerend vermogen met tevens een goed ademend vermogen gedurende tientallen jaren gewaarborgd. Ze zijn zelfreinigend en zodoende onderhoudsvrij. Deze verblijven voor het hele jaar door zijn ontworpen voor een betrouwbare kolonie- en kraamkamervorming in de zomer evenals voor een veilige winterslaap van de dieren.

  Aanbrenging Aan gevels, telkens vanaf 3 m en hoger. Let op vrije aan- en afvliegmogelijkheid.

  Typische gebouwbewonende vleermuissoorten zijn o.a. dwergvleermuizen, laatvliegers of tweekleurige vleermuizen.

  Voor eenvoudige hantering kan de 1WQ voor montage in twee delen uit elkaar worden gehaald. Het onderstuk wordt op de gevel geschroefd en vervolgens afgesloten met het bovenstuk (met het vleermuissilhouet). Daardoor zijn de montageschroeven later niet meer zichtbaar.

  Binnenkant De binnenruimte is uitgevoerd in verschillende oppervlakstructuren in verschillende hangdieptes. Dit
  heeft niet alleen klimatologische voordelen, maar helpt ook de soorten een voor hen geschikte hangplek te vinden.

  Buitenkant Het trechtervormige aanvlieggedeelte biedt met zijn trapjes de dieren goede vastklampmogelijkheden
  en versnelt daarmee de acceptatie, bijv. ook voor onervaren jongen. Het ééndelige verblijf wordt zonder verflaag
  geleverd. Gewoonlijk wordt de 1WI vlak of 'ingebouwd' in de buitengevel ingelaten, maar kan indien nodig met een
  gangbare, ademende muurverf in kleur worden aangepast.

  Materiaal Weerbestendig en ademend lichtbeton.

  Aanbrenging Gewoonlijk wordt de 1WI vlak in de buitengevel of in een externe isolatie onder het buitenpleisterwerk
  ingelaten. Deze kan daarbij door vier schroeven aan het gebouw worden vastgezet. Het noodzakelijke
  bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd. Als enige blijft dan nog de ingangstrechter voor de dieren na de inbouw
  zichtbaar.

  Totale afmetingen H 54,5 x B 34,5 x D 9,5 cm.

  Gewicht ca. 15 kg.

  Meer info
 • Vleermuis neststeen nr27

  Om vogels en vleermuizen direct aan woningen, huizen en bruggen te laten vestigen, produceert ons bedrijf sinds tientallen jaren nest- en inbouwstenen. Deze worden nagenoeg van hetzelfde materiaal vervaardigd als onze beproefde nestkasten van SCHWEGLER houtbeton. Het binnenste van de neststenen lijkt op een natuurlijk spechthol.

  Ze hebben daarom ook een ovale bodembak. De afmetingen van de neststenen komen overeen met die van gangbare metselstenen, zoals deze tegenwoordig bij het bouwen van huizen worden gebruikt (behalve type 27). Bij de afmetingen werd rekening gehouden met een voeg van één centimeter dik. Daardoor kunnen de neststenen in elke muur worden ingevoegd zonder dat een metselsteen hoeft te worden stuk gehakt.

  De nest- en inbouwsteen kan vlak met de gevel afsluiten, worden bepleisterd of met bakstenen worden bekleed, zodat alleen nog het desbetreffende vlieggatinzetstuk zichtbaar is. Nauwkeurige instructies worden meegeleverd. 

  Schoonmaken is door de controle-openingen gemakkelijk mogelijk!

  » Type 27

  Bewoners Vleermuizen.

  Compleet afneembare voorwand met extra opgeruwde houtplaat.

  Vlieggatopening 66 x 26 mm.

  Afmetingen H 26,5 x B 18 x D 24 cm.

  Materiaal SCHWEGLER houtbeton.

  Gewicht ca. 9,5 kg.

  Meer info
 • Vleermuis-inlaatkap 1FE

  Volledig onderhoudsvrij element voor inbouw in en aanbouw op gevels van allerlei soorten gebouwen. Door de open achterkant hebben vleermuizen toegang tot bestaande verblijven, bijv. in holle ruimtes van gebouwen. Vleermuizen zijn zeer standplaatstrouw en hun overleven kan door het behoud van de bestaande kwartieren worden gegarandeerd. De 1FE is zeer goed geschikt bij renovaties, gevelreparaties en isolatiemaatregelen, ook bijv. bij oudere bouwwerken of historische gebouwen. Het inbouwen van meerdere elementen wordt aangeraden.

  Aanbrenging De geringe diepte van slechts 8 cm maakt eenvoudig inbouwen in bijv. isolatielagen van de buitengevel mogelijk. Indien nodig kan het bovendien met twee schroeven worden bevestigd. Indien gewenst kan de kap worden bepleisterd, overgeverfd of bekleed, zodat alleen het invlieggat van buitenaf zichtbaar blijft. Natuurlijk is de 1FE ook geschikt bij nieuwbouw voor het creëren van nieuwe vleermuisverblijven.

  Aanbrengingshoogte Vanaf 3 m en hoger. Let op vrije aan- en afvliegmogelijkheid.

  Bewoners Gebouwbewonende vleermuissoorten.

  Materiaal SCHWEGLER houtbeton.

  Buitenafmetingen H 30 x B 30 x D 8 cm.

  Gewicht ca. 5,1 kg.

  Meer info
 • Optionele Achterwand passend bij 1FE

  Indien geen toegang tot bestaande vleermuisverblijven nodig is of een gesloten eenheid gewenst is, kan de 1FE met een extra achterwand worden uitgerust. Deze bestaat uit hetzelfde beproefde houtbetonmateriaal als de 1FE zelf. Bovendien is een hangplank van natuurlijk hout opgezet, om een geschikt spleetverblijf binnenin te creëren.

  De montage is ongecompliceerd De 1FE wordt op de achterwand gezet en beide samen met slechts 2 schroeven en pluggen bevestigd of samen ingemetseld.

  Totale afmetingen 1FE met achterwand: H 30 x B 30 x D 10 cm.

  Gewicht Ca. 2,9 kg excl. 1FE.

  Meer info
 • Vleermuis Wandsysteem 3FE Basiselement

  Het 3FE wandsysteem is bedoeld voor gebouwbewonende vleermuizen (o.a. dwergvleermuis, laatvlieger, mopsvleermuis of franjestaart, enz.). Door het modulair en flexibel opgebouwde concept worden veel van de typische speciale oplossingen bij een niet geheel optimale gevelvormgeving met één standaard-oplossing afgedekt, bijv. doorgangsmogelijkheid naar bestaande verblijven, geringe beschikbare inbouwdiepte, vermijden van warmtebruggen ondanks geringe inbouwdiepte, vereiste afdruiprand bij waterstroming op de gevel, e.v.m. Op deze manier worden de plannings- en inbouwmoeite en de logistiek aanmerkelijk geoptimaliseerd. Het 3FE wandsysteem kan worden gecombineerd in verschillende uitbreidingsniveaus:

  » BOVENSCHAAL/BASISELEMENT 3FE  (bovenschaal zonder achterwand, zonder aanvliegopzetstuk)

  De bovenschaal (zie afb. 1, 2, 3) is het eigenlijke spleetverblijf en is open aan de achterkant. Binnenin zijn twee gedeelde en naar boven smaller wordende hangzones gevormd. Daaronder bevindt zich een dieper hanggedeelte. De binnenkant is voorzien van een speciaal geoptimaliseerde oppervlaktestructuur. De bovenschaal kan direct op de gevel worden geschroefd (zie afb. 2A). Het geveloppervlak (bijv. pleisterwerk) vormt dan de achterwand van het verblijf. Het afdichten van het contactpunt met bijv. acryl is aan te raden. Overwegend wordt de bovenschaal echter in de gevel ingelaten (bijv. inplakken, inmetselen). Er kan dan over het oppervlak van de 3FE heen worden bepleisterd of dit kan bijv. bij schoon metselwerk onbepleisterd blijven. Door de open achterkant is de bovenschaal bij uitstek geschikt om reeds bestaande verblijven te behouden en de toegang ervan, bijv. bij isolatiemaatregelen, bouwtechnisch correct uit te voeren (zie afb. 2B0. De bovenschaal kan als optie worden gecombineerd met de geïsoleerde achterwand en/of het aanvliegopzetstuk (beschrijving zie rechts).

  Aanbrenging Vanaf 3 – 5 m en hoger.

  Buitenafmetingen H 40 x B 25 x D 5 cm.

  Kleur/oppervlak Betongrijs, onbehandeld.

  Materiaal SCHWEGLER-houtbeton.

  Gewicht Ca. 3,6 kg

  Meer info
 • Vleermuis Wandsysteem 3FE Achterwand

  Het 3FE wandsysteem is bedoeld voor gebouwbewonende vleermuizen (o.a. dwergvleermuis, laatvlieger, mopsvleermuis of franjestaart, enz.). Door het modulair en flexibel opgebouwde concept worden veel van de typische speciale oplossingen bij een niet geheel optimale gevelvormgeving met één standaard-oplossing afgedekt, bijv. doorgangsmogelijkheid naar bestaande verblijven, geringe beschikbare inbouwdiepte, vermijden van warmtebruggen ondanks geringe inbouwdiepte, vereiste afdruiprand bij waterstroming op de gevel, e.v.m. Op deze manier worden de plannings- en inbouwmoeite en de logistiek aanmerkelijk geoptimaliseerd. Het 3FE wandsysteem kan worden gecombineerd in verschillende uitbreidingsniveaus:

  » GEÏSOLEERDE ACHTERWAND 3FE (OPTIE) (zonder bovenschaal, aanvliegopzetstuk, schroeven)

  Met behulp van de 3FE achterwand (zie afb. 1, 2, 3, 4) wordt een in zich gesloten verblijf gecreëerd waarvan de achterzijde naar het gebouw toe helemaal geïsoleerd is (30 mm hardschuim, warmtegeleidingscoëfficiënt λ = 0,034 W/mK; achterwand totaal ca. 5 cm verbinding met λempir ≈ 0,05 W/mK). Het oppervlak van de achterwand is uitgerust met een speciale groefstructuur die een veilige houvast met goed lichaamscontact mogelijk maakt. Bij gebruik van de achterwand is een doorgang naar bestaande verblijven niet meer mogelijk.

  Buitenafmetingen met bovenschaal H 40 x B 25 x D 10 cm.

  Materiaal SCHWEGLER-houtbeton.

  Gewicht Ca. 2,7 kg.

  Meer info
 • Vleermuis Wandsysteem 3FE Aanvlieg opzetstuk

  Het 3FE wandsysteem is bedoeld voor gebouwbewonende vleermuizen (o.a. dwergvleermuis, laatvlieger, mopsvleermuis of franjestaart, enz.). Door het modulair en flexibel opgebouwde concept worden veel van de typische speciale oplossingen bij een niet geheel optimale gevelvormgeving met één standaard-oplossing afgedekt, bijv. doorgangsmogelijkheid naar bestaande verblijven, geringe beschikbare inbouwdiepte, vermijden van warmtebruggen ondanks geringe inbouwdiepte, vereiste afdruiprand bij waterstroming op de gevel, e.v.m. Op deze manier worden de plannings- en inbouwmoeite en de logistiek aanmerkelijk geoptimaliseerd. Het 3FE wandsysteem kan worden gecombineerd in verschillende uitbreidingsniveaus:

  » AANVLIEGOPZETSTUK 3FE (OPTIE) (zonder bovenschaal, zonder achterwand)

  Het aanvliegopzetstuk wordt indien nodig buiten op de bovenschaal bevestigd met de meegeleverde schroeven. Dit biedt afhankelijk van inbouwvariant verschillende functies (zie afb. 1, 3, 4). De 3 cm dikke voorbouw maakt een extra isolatie van het verblijf mogelijk (zie afb. 3D). Daardoor kan een jaar- of overwinteringsverblijf worden gecreëerd. De extra isolatielaag naar buiten toe biedt de vleermuizen (in Midden-Europa) een vorstvrije hangzone in de binnenruimte. Tevens wordt de warmtegeleidingscoëfficiënt van het gehele verblijf extra verbeterd. Door een uitstekend aanvliegopzetstuk is het mogelijk een druiprand of een uitgebreide weerbescherming te creëren (zie afb. 3C). Daarbij wordt het binnendringen van over de gevel lopend water en/of slagregen in het verblijf bemoeilijkt.

  Buitenafmetingen alleen opzetstuk H 7,7 x B 25 x D 3 cm.

  Buitenafmetingen met bovenschaal H 40 x B 25 x D 13 cm.

  Kleur/oppervlak Betongrijs, onbehandeld.

  Materiaal SCHWEGLER-houtbeton.

  Gewicht Ca. 0,5 kg.

  Meer info
 • Vleermuis Wandsysteem 3FE Schroeven en bevestigingsset

  Het 3FE wandsysteem is bedoeld voor gebouwbewonende vleermuizen (o.a. dwergvleermuis, laatvlieger, mopsvleermuis of franjestaart, enz.). Door het modulair en flexibel opgebouwde concept worden veel van de typische speciale oplossingen bij een niet geheel optimale gevelvormgeving met één standaard-oplossing afgedekt, bijv. doorgangsmogelijkheid naar bestaande verblijven, geringe beschikbare inbouwdiepte, vermijden van warmtebruggen ondanks geringe inbouwdiepte, vereiste afdruiprand bij waterstroming op de gevel, e.v.m. Op deze manier worden de plannings- en inbouwmoeite en de logistiek aanmerkelijk geoptimaliseerd. Het 3FE wandsysteem kan worden gecombineerd in verschillende uitbreidingsniveaus:

  » SCHROEVEN EN BEVESTIGINGSSET 3FE (OPTIE)

  De bovenschaal en achterwand (bestelnr. 00790/2 en 00791/9) worden zonder bevestigingsmateriaal geleverd. Geschikt voor 3FE met en zonder achterwand. Bevat telkens 2 schroeven van edelstaal en universele pluggen.

  Meer info

10 artikel(en)

per pagina