Gierzwaluw neststeen nr25a

Om vogels en vleermuizen direct aan woningen, huizen en bruggen te laten vestigen, produceert ons bedrijf sinds tientallen jaren nest- en inbouwstenen. Deze worden nagenoeg van hetzelfde materiaal vervaardigd als onze beproefde nestkasten van SCHWEGLER houtbeton. Het binnenste van de neststenen lijkt op een natuurlijk spechthol.


Ze hebben daarom ook een ovale bodembak. De afmetingen van de neststenen komen overeen met die van gangbare metselstenen, zoals deze tegenwoordig bij het bouwen van huizen worden gebruikt (behalve type 27). Bij de afmetingen werd rekening gehouden met een voeg van één centimeter dik. Daardoor kunnen de neststenen in elke muur worden ingevoegd zonder dat een metselsteen hoeft te worden stuk gehakt.


De nest- en inbouwsteen kan vlak met de gevel afsluiten, worden bepleisterd of met bakstenen worden bekleed, zodat alleen nog het desbetreffende vlieggatinzetstuk zichtbaar is. Nauwkeurige instructies worden meegeleverd. 


Schoonmaken is door de controle-openingen gemakkelijk mogelijk!


» Type 25a


Bewoners Gierzwaluw.
Op slecht bereikbare hangplekken adviseren wij het vlieggatinzetstuk vast te zetten met
silicone of een ander afdichtingsmiddel, om te voorkomen dat het eruit glijdt.


Ophanging  De minimumhoogte onder het invlieggat moet 6 tot 7 m boven de grond of uitstekende gebouwdelen bedragen. Grotere hoogtes zijn echter altijd mogelijk. Er mogen geen vooruitstekende delen, dakdelen, buizen enz. onder het invlieggat aanwezig zijn, omdat de gierzwaluw zeer steil aan- en afvliegt. Onder het invlieggat moet het dus direct en vrij naar beneden lopen. Het aanbrengen van meerdere nesthulpmiddelen voor kolonievorming is van voordeel en wordt uitdrukkelijk  aangeraden. Gierzwaluwen hebben geen minimumafstand tot soortgenoten nodig; nestkasten kunnen daarom direct naast elkaar in rijen worden aangebracht.


Vlieggatopening 55 x 33 mm.


Afmetingen H 18 x B 32 x D 15 cm.


Materiaal SCHWEGLER houtbeton.


Gewicht ca. 4.5 kg.

Artikelnummer: 2721

€ 67,65

USP Waveka VEILIG betalen met IDEAL

USP Waveka Goede service

USP Waveka Retourneren in 14 dagen

USP Waveka Garantie van 10 jaar*

USP Waveka Zakelijk kopen? klik hier!