Egelbescherming

2 artikel(en)

per pagina

 • Egelkoepel met isolatiebodem

  De egel is een van de oudste, nog levende zoogdiersoorten. Hij heeft dankzij zijn uitstekende, stekelige bescherming de laatste millenia relatief goed doorstaan. Bij gevaar rolt hij zich bliksemsnel in elkaar en zet zijn stekels op, is zo bijna onaantastbaar. Pas de nieuwe tijd met zijn vele chemische giffen, de overcultivering van het landschap zonder heggen, kreupelhout en onkruidhellingen, evenals het alom tegenwoordige autoverkeer bedreigen deze diersoort buitengewoon. De egel houdt van kreupelhout, dichte heggen, houtstapels, rijshout, hooi- of stromijten, om daarin overdag weg te kruipen of zijn nest te bouwen. Ook in oude kisten, onder trappen of tuinhuisjes richt hij graag zijn huisje in. Het liefste heeft hij een stukje verwilderde tuin en percelen waarin geen giffen of slakkenkorrels gespoten of gestrooid worden, want dit is allemaal zeer dodelijk voor hem. De egel is een echt nachtdier dat 's avonds pas op zoek gaat naar voedsel. Hij is voor ons daarbij een grote hulp, want hij eet alles wat wij 'schadelijk' noemen, bijv. slakken, rupsen, kevers, jonge muizen enz. Iedereen die een egel of een hele egelfamilie in zijn tuin heeft, moet er alles aan doen om deze nuttige dieren te behouden.

  Wanneer u een egel in uw tuin wilt helpen, dan is de egelkoepel van SCHWEGLER optimaal geschikt: uitpakken, plaatsen, klaar. De egelkoepel heeft alles wat de egel nodig heeft (behalve evt. voer): een weerbestendige koepel, een isolatiebodem en zacht hooi om in te schuilen.

  Met de SCHWEGLER egelkoepel is het vestigen en onderbrengen van egels het hele jaar door, inclusief de overwintering, mogelijk.

  Plaatsingslocatie De ingang van de koepel moet zijn beschermd tegen trek en direct bestraling door de zon (van wind en regen afgekeerde zijde). Ook moet indien mogelijk worden vermeden dat de toegang door grasvlakten loopt die 's nachts meestal vochtig zijn.

  Nestmateriaal Hooi, stro of verfrommeld krantenpapier kan als nestmateriaal worden gebruikt. (Speciaal onbehandeld hooi is bij de levering inbegrepen.)

  Materiaal Ademend SCHWEGLER isolatie-houtbeton.

  Kleur Bruin – temperatuurregulerende coating.

  Ingang 11 x 12 cm.

  Binnenafmetingen rd 44 cm.

  Buitenafmetingen rd 48 cm.

  Hoogte 30,5 cm.

  Gewicht ca. 17 kg.

  Meer info
 • Egelvoer

  Voer een egel nooit gezouten, gekruid of gesuikerd voedsel, dus geen etensresten voor menselijke consumptie. Geen melk! Voor een beetje water in een plat bord zal een egel u echter dankbaar zijn. Vrijlevende egels die begin november minder dan 500 g wegen, lopen het risico de winterslaap niet te overleven. Hier wordt aangeraden om te helpen, er is overal wel een egelopvang die hulp aanbiedt. Overigens… veel dierenartsen behandelen wilde dieren (en dus ook egels) gratis – vraag dit van tevoren wel even na. Dit basisvoedsel voor egels heeft zich in de praktijk als uitstekend bewezen. Dit is qua samenstelling in verregaande mate aangepast aan het natuurlijke menu van de egels. Het bevat naast de basisbestanddelen zoals wilde bessen, noten, fruit, vlees, insecten en honing ook vitamines en sporenelementen, die egels dringend nodig hebben. Het is geschikt voor het ondersteunen van vrijlevende egels in de zomer, maar ook als voedsel bij de overwintering. Bij de overwintering kan als aanvulling ook rauw gehakt, ingewanden, kippenpoelet, vis, kwark, fruit (appels, bananen) worden aangeboden.

  Inhoud: Egelvoer 1 kg in folieverpakking

  Meer info

2 artikel(en)

per pagina