Accessoires

Accessoires

8 artikel(en)

per pagina

 • Standaard ophangwijze voor nestkasten

  Aanwijzing Onze nestkasten worden altijd incl. ophangbeugel en evt. aluminium spijker geleverd. Reservebeugels kunnen op elk moment, ook na tientallen jaren, worden nabesteld.

  Ophangbeschrijving Sla de speciale SCHWEGLER aluminium spijker iets schuin – ca. 45 graden naar boven – tot de helft in de boom, trek daarna de beugel zijdelings iets gekanteld over de kop van de aluminium spijker – volgens het knoopprincipe. Leg daarna de nestkast tegen de boom aan; zie hiervoor afb. 1 + 2.

  Voordelen van deze ophanging zijn:
  »» De controle vanaf de grond of met onze SCHWEGLER lichtmetalen ladder, zie catalogus pagina 63, maakt gemakkelijk ophangen en wegpakken van de nestkast mogelijk.
  »» Ook na jaren kan onze SCHWEGLER aluminium spijker met gladde schacht en zonder ribbels met een tang gemakkelijk uit de boomstam worden getrokken. In tegenstelling tot een spijker met ribbels ontstaat hier slechts een gering litteken op de stam.
  »» Nestkast kan niet met een stok eraf worden geslagen, omdat de beugel niet over de aluminium spijker kan worden getrokken of gestoten zonder dat deze wordt gekanteld. De diameter van de lus is krapper dan de kop van de aluminium spijker.

  De gepatenteerde SCHWEGLER bosophangingen zijn er voor de volgende nestkasten en kunnen als vervanging worden nabesteld (alleen verzinkte metalen beugel zonder nestkast en zonder spijker):

  Meer info
 • Ophanging voor vleermuiskasten

  Ophangen en weghalen – knoopprincipe – zoals bij onze standaard nestkasten 1B, 3SV enz. Door de speciale beugelvorm is één aluminium spijker voldoende om een rustige plaatsing tegen de stam te verkrijgen, waaraan door de vleermuizen aantoonbaar de voorkeur wordt gegeven. Om een optimale plaatsing tegen de stam te garanderen, moeten de beugelpoten worden aangepast aan de stamradius door deze bij elkaar te drukken. Voor het ophangen van vleermuiskasten in parken werd een speciale modelverdeelsleutel ontwikkeld.

  De gepatenteerde SCHWEGLER bosophangingen kunt u altijd los verkrijgen. Voor vleermuiskasten kunnen de volgende ophangingen als vervanging worden nabesteld:

  Meer info
 • Ophangblokje 'C-blokje

  Voor nestkasten 1B, 3S, 3SV, 2GR, 2H, 2HW, 1N enz. (levering zonder spijker Meer info
 • set Aluminium spijkers (spijker van zachtmetaal)

  Aluminium legering, voor bevestiging van nestkasten aan bomen absoluut noodzakelijk. Geen beschadiging van de boom, levert geen problemen op bij evt. latere verwerking van het hout. Gewoonlijk bij de nestkasten meegeleverd. Voorgeschreven voor de ophanging van nestkasten door de Duitse 'Biologische Bundesanstalt für Land- en Forstwirtschaft' (biologisch rijksinstituut voor land- en bosbeheer).

  Verkoopverpakking 25 stuks

  Meer info
 • T-drager

  Afstandhouder voor ophanging van nestkasten, bijv. 2M-FG. Eveneens geschikt voor voerzuilen voor ophanging aan muren Meer info
 • Lichtmetalen aanlegladder 3.41 m

  Deze aanlegladder is een onmisbaar hulpmiddel voor het opbouwen of verzorgen van een nestkastprogramma in parken en bossen. Door een comfortabel draagprincipe is deze lichtmetalen aanlegladder zeer populair en heeft zich ook in de praktijk met succes bewezen.

  De ladder is verkrijgbaar in twee lengtes. GS en TÜV gekeurd.

  Driedelig, alleen compleet met aanlegband en draagriem verkrijgbaar.

  Gewicht 9,0 kg.

  Lengte In elkaar geklapt 1,35 m,

  opengeklapt 3,41 m.

  Meer info
 • Gaffelstok

  De gaffelstok heeft in gemonteerde toestand een totale lengte van 3,00 m. Deze is tweedelig en kan zonder problemen in elkaar worden geschroefd. Alle metalen delen zijn verzinkt.Bij de ophangingen 'FO' en 'FT' voor de nestkast 2M evenals voor de nestkast 1B en de halfholenkast 2H helpt deze bij controle en schoonmaken, om de nestkasten zonder ladder o.i.d. comfortabel op te hangen en weg te pakken.

  Deze wordt eveneens met succes gebruikt in combinatie met het ophangblokje »C-blokje, De gaffelstok kan alleen worden gebruikt voor de volgende artikelen: » nestkast 1B, nestkast 2M, spreeuwenkast 3S, halfholenkast 2H

  Meer info
 • Reinigingsinstrument

  Ons SCHWEGLER reinigingsinstrument is noodzakelijk resp. aan te bevelen voor het schoonmaken van vogelnestkasten zoals bijvoorbeeld bij 1B, 2M, 2H, 3SV enz. Een stabiele houten handgreep met verzinkte metalen staaf en drie 'klauwen' garandeert u een hoogwaardig product. Natuurlijk kan dit eveneens worden gebruikt bij het schoonmaken van steenuilbuizen, uilenkasten enz..

  Meer info

8 artikel(en)

per pagina