Diversen

Diversen

4 artikel(en)

per pagina

 • Roofvogelheksenbol

  Dit principe van de verzilverde glazen bol wordt al meer dan 20 jaar met succes toegepast voor het afweren van roofvogels bij kippenboerderijen, duivenhokken, fazantenparken enz.

  Plaatsingslocatie Tussen uitkijkpost van de roofvogel en bijvoorbeeld de kippen, eenden of duiven moet in het midden de SCHWEGLER roofvogelheksenbol worden geplaatst. Het spiegeleffect van de roofvogelheksenbol bij het aan- of overvliegen schrikt de roofvogel af. Nauwkeurig plaatsingsvoorbeeld wordt bij zending meegeleverd.

  Materiaal Hoogwaardig glas met een verzilvering aan binnenkant. Gebruik bij het vastzetten absoluut de meegeleverde kurken.

  Afmetingen rd ca. 22 cm.

  Meer info
 • Roofvogelsilhouetten

  Door het opplakken van roofvogelsilhouetten wordt vogelverlies (vogelaanvaring) tegen ruiten, serres, geluidsmuren, bushokjes enz. verhinderd. Vogels kunnen het gevaar van een doorzichtige ruit niet waarnemen. Ze komen dan ellendig aan hun einde door schedel- en breukletsel. Uit erkende onderzoeken door natuurbeschermingsverenigingen (ook van overheidswege) werd bekend dat bijvoorbeeld bij doorzichtige geluidsmuren per strekkende meter en jaar ongeveer twee vogels dodelijk verongelukken. Een waarlijk schrikbarend groot aantal. In een tijd waarin de natuur steeds verder verarmt, moet alles worden vermeden wat van de vogelwereld en tegenover onze natuur nog meer slachtoffers vraagt.

  Materiaal Zelfklevende, hoogwaardige folie. UV-bestendig en buiten jarenlang houdbaar.

  Dichtheid Voor een raamoppervlakte van één vierkante meter kunnen in extreme gevallen tot 4 motieven nodig zijn. Gewoonlijk zijn 2 stuks per vierkante meter voldoende. Aan beide zijden beplakken (spiegelingseffect) is vaak nodig.

  Per vel Drie ingeponste motieven met verschillende groottes.

  Onderhoud Om de houdbaarheid niet te verkorten, is het aan te raden de folie alleen met water schoon te maken. Gebruik in elk geval geen bijtende schoonmaakmiddelen; natuurlijk ook in het belang van het milieu.

  Meer info
 • Kattengordel

  Momenteel ide 70cm tijdelijk niet verkrijgbaar, verwachte levertijd na de zomer.

  Deze 'gordel' van gebogen draadelementen wordt gebruikt ter bescherming van vrij- en holenbroeders om te voorkomen dat katten in de bomen klimmen.

  De afzonderlijke metalen elementen worden in elkaar gestoken en zo wordt de gordel individueel aan de desbetreffende stamomtrek aangepast. Bij een te kleine stamdiameter moeten twee gordels verplaatst ten opzichte van elkaar, direct boven elkaar worden aangebracht, om een verhoogde beschermende werking te verkrijgen.

  Montage-aanwijzing Belangrijk voor de montage is, dat de langere draadpennen naar beneden wijzen en schuin staan. De kortere draadpennen lopen horizontaal, naar boven weg (zie afbeelding hiernaast). Installeer de gordel boven hoofdhoogte, vooral om spelende kinderen te beschermen. Kunststof beschermkappen meegeleverd.

  Montage video

  Meer info
 • Vogel- en insectendrinkbak

  Deze vogel- en insectendrinkbak is door zijn bijzondere vorm met geïntegreerd trapje optimaal voor het opnemen van vocht door beide groepen dieren. De rode kleur trekt hommels, vlinders enz. aan.
  Vogels hebben altijd een grote behoefte aan water. Ze hebben water nodig voor het opnemen van vloeistof en om te badderen. Om deze reden mag een vogeldrinkbak niet in de tuin ontbreken.

  Artikel is niet winterhard. In de wintermaanden binnen bewaren of omdraaien, zodat er geen water, sneeuw, ijs in kan worden verzameld en zo tot schade kan leiden.

  Materiaal SCHWEGLER houtbeton.

  Afmeting rd 50 x 10 cm.

  Waterinhoud 3,5 liter.

  Gewicht ca. 13,5 kg.

  Meer info

4 artikel(en)

per pagina