Prijzen zijn incl BTW.                                                     Op al onze leveringen zijn ten alle tijden onze algemene leverings- en verkoopvoorwaarden van toepassing!

Algemene informatie over de gierzwaluw (Apus apus)

Algemene informatie over de gierzwaluw (Apus apus) Gierzwaluwen zijn uniek aangepast aan het leven in de lucht. Vooral bekend en geliefd zijn gierzwaluwen, wanneer zij in grotere getale op een warme zomeravond op jacht naar vliegende insecten door de steden vliegen. Gierzwaluwen zijn geduren- de de zomermaanden amper vier maanden in heel Europa aanwezig. Ze broeden gewoonlijk tot ongeveer 1000 m boven NAP. Vervolgens overwinteren ze bijv. in Zuid-Afrika, op 'Kaap de Goede Hoop', minimaal echter altijd ten zuiden van de Sahara.
Eenmaal geaccepteerde broedplekken worden jarenlang door hetzelfde paar gebruikt, waardoor bij het verwijderen van deze verblijven een grote bedreiging ontstaat, omdat bij terugkeer de ingewortelde broedplek ontbreekt. Gierzwaluwen zijn zeer sociale dieren, zodat kolonies in willekeurige aantallen kunnen worden gevormd. Daarom is het aanbrengen van meerdere nesthulpmiddelen van voordeel. Een paar gierzwaluwen bezet in principe één nesthulpmiddel voor één jaarbroedsel. De gierzwaluw is intussen in onze steden en gemeentes bedreigd in zijn overleven. Deze vogelsoort bezet bij de meest uiteenlopende gebouwen nissen en holtes. Door gebouwsaneringen of bij nieuwbouw worden deze plekken vaak vernietigd, geblokkeerd of op zijn minst onbewoonbaar. Hierbij kan met SCHWEGLER vervangende verblijven zeer succesvol hulp worden geboden. U kunt onze nestverblijven altijd qua kleur aanpassen aan de huisgevel met ademende muurverf. Let absoluut op de aanduiding 'ademend'.